hakhoning - een eerlijk en gezond snoepje uit de natuur
Een eerlijk en gezond snoepje uit de natuur: Hakhoning. Authentieke hakhoning wordt al gemaakt sinds de Middeleeuwen en is sinds kort weer bekend in Nederland. Niet alleen vanwege het gebruik bij verkoudheid, hoesten, keelpijn, keelontsteking en griepachtige klachten, maar vooral ook als lekkernij. Hakhoning als een natuurlijk snoepje voor de kinderen, voor jezelf bij een warme mok thee of als een after diner mint.
Van oorsprong werd hakhoning gemaakt door monniken in een abdij in Frankrijk. Abdij Sainte Marie de Fontfroide. Bij deze abdij hielden de monniken bijen en van de honing werd hakhoning gemaakt en die staat ook bekend als ‘Vogezenbrokken’. Het wordt al eeuwen gemaakt volgens een geheim recept.
(Het product `Massee` of ‘Jodenvet’ heeft dus niets te maken met hakhoning. Dit product heeft vele namen en is afkomstig uit de aardappelindustrie. Het zijn die witte brokken waar je op kunt knagen.)
hakhoning wordt ambachtelijk gemaakt met zuivere bijenhoning van. Verder worden voor de smaak, geur en kleur, alleen natuurlijke kruiden gebruikt! Geen allergenen of conserveermiddelen of andere kunstmatige toevoegingen. Gluten en lactose vrij
De hakhoning is bij Kees’Bijen in 12 verschillende smaken verkrijgbaar:
naturel: deze heeft de natuurlijke smaak van honing
eucalyptus: heerlijk fris, ondersteunt bij hoest,keelontsteking en keelpijn, geschikt om mee te stomen.
sinaasappel: een lekker zoet, zacht fruitig snoepje. Sinaasappel bevat veel vitamine C. Kinderen vinden deze erg lekker.
anijs: de échte ouderwetse natuurlijke Anijs “zoals opa altijd had”.
Heerlijk in de warme melk, zodat je lekker rustig kunt slapen.
Indianen gebruikten anijs tegen winderigheid. Ondersteunt de spijsvertering. Licht slijmoplossend, kan verlichting geven bij hoest en keelpijn. Let op het kan ook laxerend werken.
menthol: originele natuurlijke Menthol kan een zeer positief effect hebben bij hooikoortsklachten en verkoudheid. Ook heerlijk om ijsthee van te maken.
kaneel: hakhoning met kaneel kan een antiseptische, adstringerende, verwarmende en krampwerende werking hebben en ondersteunt bij winderigheid en heeft gunstige werking op de bloedsuikerspiegel.
Kaneel ondersteunt bij diarree, gevoelige darmen, bij hoesten, bij verkoudheid en koorts, tegen vermoeidheid en kouwelijkheid ten gevolge van ziekte en/of spanningen. Uitwendig kun je kaneel gebruiken als spoelmiddel voor het tandvlees of om te gorgelen bij ontstoken amandelen (er zijn tandpasta’s met kaneel erin).
citroen : citroen staat bekend om haar anti-bacteriële en antivirale werking. Het kan helpen bij verkoudheid en griep door de hoge dosis vitamine C. De citroen kan een positief effect hebben op de afvalstoffenafvoer van het lichaam. Kan verzachtend werken bij keelpijn.
Hakhoning Citroen heeft een vleugje menthol voor de frisheid en is heerlijk om ijsthee, thee of ijsjes mee te maken.
gember: hakhoning met gember heeft een mooie zachte milde smaak. De prikkelende smaak van de gember wordt door de honing wat geneutraliseerd.
Gember is een kruid met een enorm brede werking. Gember ondersteunt onder andere maag en spijsvertering, (zwangerschap)misselijkheid, wagenziekte en indigestie.
tijm tijm verzacht de keel, kan ondersteunend zijn bij die echte dikke keelontsteking. Tijm is van oudsher een keukenkruid. Deze hebben de naam een positief effect te hebben op de spijsvertering. Vaak toegepast in vele hoestdranken. Hakhoning Tijm is prima in de thee te gebruiken of heerlijk om zomaar te eten. De smaak is tamelijk intens.
aardbei: heerlijk fruitig. Echt aardbei. Met de echte natuurlijke aroma’s bereid.
drop: overheerlijk echte dropsmaak. Bereid met de fijnste natuurlijke drop aroma’s. Verzacht.
cranberry: fris, fruitig, zoet
Alle hakhoning is gluten- en lactosevrij en gemaakt met het welzijn van bijen in gedachten. Er wordt gewerkt met 100% natuurlijke producten.
Hakhoning is, mits goed droog bewaard, zeker twee jaar houdbaar (eigenlijk heeft het geen houdbaarheidsdatum).